Despre сum se vând biletele Air Moldova cu adaos de 10 euro

By | 10.02.2014

Așa se primește, că cel de-al doilea articol de pe blog la tema companiei Air Moldova e la fel unul cu tentă negativă, doar că de această dată compania are un rol secundar, nefiind implicată direct.
După cum probabil știți, în perioada 5-28 februarie Air Moldova vinde bilete la preț promoțional pentru cursele directe operate în perioada 1 mai – 25 octombrie. Și nu s-ar numi moldovenii moldoveni, dacă nu ar încerca să facă bani pe concetățenii săi. În acest scop, o oarecare agenție turistică “Exotic Tur” s-a gândit să profite de dărnicia Air Moldova și să facă niște bani în plus pe loc gol. Că doar nu va fi nimic strașnic dacă omul va achita 29 de euro pentru a zbura la Kiev sau București, cumpărând bilet de la “ExoticTur”, decât să dea 19 euro cumpărând direct din casele “Air Moldova”, e nevoie doar să prelucrezi în Paint banner-ul promoțional descărcat de pe airmoldova.md și să schimbi cifrele.

Banner-ul original de pe site-ul Air Moldova

Banner-ul modificat de “ExoticTur” (sursa)

Pe lângă asta, beneficiind de reducerile făcute de Air Moldova, “ExoticTur” mai are și o “ofertă specială” cu zbor tur-retur până la Istanbul la preț de 109 euro, dintre care 10 euro îi lasă în propriul buzunar.

UPDATE: Se pare că totuși m-am grăbit puțin cu concluziile și după spusele șefului serviciului de presă al Air Moldova Victor Chironda, cei 10 euro sunt o “taxă de agenție pentru eliberarea biletelor”. Iar din spusele celor care au mai cumpărat biletele la case (eu mereu am cumpărat online, unde taxa nu este percepută) mai aflăm că această taxă este percepută până și la casele de bilete ale Air Moldova nu doar la agențiile turistice. Doar că aflați despre asta doar când vă duceți să cumpărați bilet, pentru că nici în disclaimer-ul promoției în derulare, nici altundeva pe airmoldova.md nu am găsit nici o mențiune despre această taxă percepută.