Despre zebra care nu mai este

By | 03.01.2015

Mai țineți minte trecerea aia denivelată, de pietoni de pe strada Bogdan Voievod, imediat după cercul de la Tipografie, înaintea pieței?
A fost făcută pe banii unui cetățean al orașului, care între timp a plecat din țară.

Vara aceasta, odată cu finisarea lucrărilor de pe str. Alecu Russo, a fost schimbat stratul de asfalt și pe străzile adiacente – Kiev și Bogdan Voievod, iar odată cu el a dispărut și acea trecere denivelată.
Imediat după asta, reporterii de la PRO TV l-au întrebat pe un responsabil din Primărie dacă trecerea va fi refăcută, iar funcționarul a răspuns că – “la anul, în bugetul pe acest an nu mai sunt bani pentru asta”, peste vreo 2 săptămâni la aceeași întrebare din partea reporterului altui post tv, același domn de la Primărie a spus deja că – “Am ajuns la concluzia că nu e nevoie de așa o trecere aici”

Ah da, о чём это я? Astăzi, la această trecere, care nu mai e denivelată și a rezistat “cu ajutorul” Primăriei capitalei doar 2 ani de zile, a mai fost lovită o persoană, traversând strada regulamentar, deja a treia de când acea trecere denivelată nu mai este, una din persoane – lovită în decembrie 2014 a decedat.


Nu insist pe faptul că trecerea denivelată a fost o “panacee”, pentru că au fost accidente și cât a existat, dar o bucată de timp șoferii care circulau prin zonă se obișnuiseră să frâneze în fața acelei treceri, iar riscul de a fi lovit mortal traversând regulamentar strada pe acolo era mult mai mic.

Так и живём