Treci la Moldcell dar nu pleca la Orange?

By | 02.07.2013

Începând cu ziua de ieri, orice abonat al telefoniei mobile are posibilitatea să migreze la un alt operator păstrându-şi numărul de telefon. Cu această ocazie, toţi cei trei operatori şi-au lansat numere de telefon speciale, pentru cei care s-au hotărât să-şi schimbe operatorul.

Numărul celor de la Unite e simplu – 1181. Cei de la Moldcell au numărul special – 078 500 505, iar cei de la Orange 060700001.

Apelând din reţeaua Orange putem răzbate cu succes atât la numărul 1181 cât şi la 078 500 505.

Apelând din reţeaua Unite, fără mare dificultate răzbatem spre numerele 078 500 505 şi 060700001

Dar ce se întâmplă dacă încercăm să apelăm numărul 060700001 din reţeaua Moldcell? Surpriză – robotul ne răspunde cu “Acest număr nu există”. Iată şi dovezile, în caz că problema va fi remediată în scurt timp de violeţi:

 

În acelaşi timp, numărul 1181 poate fi apelat din reţeaua Moldcell fără nici o dificultate.

Deci, apare întrebarea către ANRCETI şi însuşi Moldcell – unde e Fair Play-ul?

Update: La 0ra 17.57 numărul 060700001 deja poate fi apelat din reţeaua Moldcell.

Iată şi versiunea Moldcell referitor la problema enunţată în articol:

7 thoughts on “Treci la Moldcell dar nu pleca la Orange?

 1. Victor

  pentru ce sa-i amendeze? este evident ca toata vina o poarta orange. trageti atentia atunci cand sunati la un numar moldcell, daca numarul nu exista sa este in afara ariei , raspunde automat robotul de la moldcell, cu alta voce, voce de barbat. in cazul cand sunam la un numar orange, si ceva nu este in regula cu numarul, automat raspunde robotul de la orange, cu voce de femeie.

  Reply
  1. DIMEX

   o să încerc să aflu şi o părere cât de cât oficială a celor de la Orange referitor la subiect, să vedem ce zic ei 😉

   Reply
   1. roman

    Când numărul nu există, nu se face legătură între abonați (sau robotul operatorului apelat), pentru că apelantul va trebui să plătească bani. Ceea ce nu e normal. În așa caz operatorul apelat reîntoarce un cod operatorului apelant, și clientul aude de la propriul operator mesajul ”nu există așa număr”, sau ”telefonul este în afara ariei de acoperire”. Încearcă să suni de la toți operatorii la un număr voip starnet deconectat; la fiecare operator vei auzi propriul mesaj de eroare.
    Acum ceea ce ține de Orange – la ei web sms cu cuvântul ”moldcell” înainte nu se trimitea. Încearcă și poate mai scrii vreun articol…

    Reply
 2. Nameless

  Las ca…migrat-a compania noastra de la O la M, din cauza “onestitatii” celor de la O…si am vazut si mai mare “onestitate” din partea lui O.

  Reply

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.