News Line

Agora

TV8

Jurnal TV

 • Şefi CNA, cu averi ascunse
  Deși îi îndeamnă pe funcționari să-și declare averea și să nu-și înscrie bunurile pe numele rudelor, se pare că angajații Centrului Național Anticorupție procedează tocmai invers.
 • Hotelul Naţional, din mână în mână
  Șeful guvernului și-a adus aminte că unele edificii privatizate zac în paragina ani de zile, iar unele proiecte învestiționale au rămas doar pe hârtie. Premierul Pavel Filip s-a referit în mod special
 • Nu vrea cafenea lângă casă
  O locuitoare din orașul Ungheni se plânge că nu mai are parte de liniște din cauza unui șantier apărut chiar sub geamul locuinței sale. Mai mult, pe tavanul și pereții apartamentului au apărut fisuri.
 • Un veteran are nevoie de ajutor
  A luptat pentru independența și integritatea teritorială a țării, fiind convins că este datoria sa, iar acum a ajuns într-o situație disperată. Și pe lângă starea sa materială extrem de grea
 • Mâncare cu insecte într-o grădiniță
  Incredibil, dar în unele grădinițe din Chișinău, copiii sunt hrăniți cu insecte. S-a întamplat la grădinița nr. 157 din sectorul Buiucani al capitalei. O mămică a postat pe rețelele de socializare

PRO TV Chișinău

TRM

 • Referendum 2017: Ora 20:00 – 17,31% dintre alegători s-au prezentat la vot
  Peste 109 mii de alegători s-au prezentat la urnele de vot către ora 20:00, ceea ce reprezintă 17,31% din numărul celor înscrişi în listele de bază. Dintre ei, 55,75% sunt femei, iar 44,24% sunt bărbaţi.
 • Liceul Academiei de Ştiinţe, unica instituţie de învăţământ ce aplică un curriculum şcolar simplificat
  Învaţă de patru ani în baza unui curriculum şcolar simplificat. Este vorba despre elevii Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, deocamdată unica instituţie de învăţământ care a pus deja în aplicare modelul. Autorităţile îşi propun ca, de anul viitor, noul curriculum să fie introdus în toate şcolile din ţară, relatează Mesager.
 • Republica Moldova pregătită pentru Summit-ul de la Bruxelles, declaraţii
  Săptămâna viitoare va fi una importantă pentru cele şase ţări membre ale proiectului european Parteneriatul Estic. Liderii de la Chişinău, Kiev, Tbilisi, dar şi conducerea Armeniei, Azerbaidjanului şi Belarusului vor participa pe 24 noiembrie la Bruxelles, la Summit-ul PE. În această săptămână Consiliul Europei şi UE au prezentat rezultatele proiectelor pe care le implementează în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernanţă. Din 2015, cele şase ţări partenere au primit 33,8 milioane de euro. Moldova a primit 2,4 milioane, bani care au mers la îmbunătăţirea sistemului electoral, prevenirea discriminării, respectarea drepturilor omului. Cât de pregătită merge ţara noastră la această reuniune, aflăm din interviul oferit pentru Moldova 1 de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării de Stat, Daniela Morari.
 • Cel mai mare cimitir din Europa este prea mic pentru Chişinău
  Cimitirul „Sfântul Lazăr”, numit colocvial Doina, care se întinde pe o suprafaţă de circa 200 de hectare, este neîncăpător pentru numărul de oameni care trebuie înmormântaţi aici. Pentru a rezolva problema autorităţile au fost nevoite să cumpere un teren de la primăria din Grătieşti, extinderea însă va ajunge pentru cel mult 15 ani. Ca o soluţie se propune construirea unui crematoriu în capitală, însă iniţiativa a iscat neînţelegeri şi asta pentru că arderea răposaţilor este o practică interzisă de biserică, relatează Mesager.
 • Pompierii atenţionează despre pericolele exploatării sobelor defecte
  În fiecare an, odată cu răcirea vremii, zeci de oameni din ţara noastră îşi pierd viaţa sau ajung pe patul de spital după ce inhalează fumul emanat de sobele defecte. Combinaţia dintre dioxidul de carbon şi neatenţia oamenilor duce la tragedii ireparabile, astfel că deja, de la începutul acestui an, peste 60 de persoane au murit în incendii sau intoxicaţi cu fum, relatează Moldova 1.

Unimedia

Meduza