News Line

Agora

TV8

Jurnal TV

PRO TV Chișinău

TRM

 • Un tezaur de creaţii folclorice va fi salvat datorită unui proiect cu finanţare britanică
  Un tezaur de creaţii folclorice aflat pe cale de dispariţie va fi salvat datorită unui proiect cu finanţare britanică. Grantul, câştigat de muzicologul Victor Ghilaş, directorul Institutului patrimoniului cultural este oferit de British Library, în cadrul Endangered Archives Programme şi are drept scop facilitarea cercetării ştiinţifice prin identificarea şi conservarea materialului de arhivă privind societăţile pre-industriale din întreaga lume, aflate pe cale de degradare şi dispariţie.
 • Coaliţia Vocea Romilor cere autorităţilor să ia măsuri astfel încât copii romilor să nu mai fie discriminaţi
  Reglările de conturi între elevi încă mai sunt populare în şcolile din Moldova. O copilă de 13 ani de la Liceul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din capitală continuă să fie agresată de către colegi, pe motiv că este de etnie romă. Fata a fost maltratată din nou, după ce mama copilei ar fi încercat să aplaneze conflictul. Tentativele au degenerat într-un scandal care s-a încheiat la Inspectoratul de Poliţie. Coaliţia Vocea Romilor solicită autorităţilor să se implice pentru a preveni astfel de situaţii, relatează Mesager.
 • Dolarul a coborât la minimul ultimilor trei ani
  Dolarul a coborât sub 17 lei, pentru prima dată în ultimii trei ani. Un raport asemănător dolar/leu a fost înregistrat ultima dată în ianuarie 2015. Experţii susţin că deprecierea valutei americane are loc din cauza mai multor factori, inclusiv cel sezonier. În perioada sărbătorilor de iarnă, conaţionalii noştri, care muncesc peste hotare, revin în ţară sau trimit mai mulţi dolari acasă, relatează Mesager.
 • Opt persoane şi-au pierdut viaţa în incendii de la început de an
  Ignoranţa face victime. Numai în două săptămâni ale acestui an opt persoane şi-au pierdut viaţa în incendii. Pentru a micşora numărul victimelor, dar şi a pagubelor materiale, pompierii au relansat campania de prevenire a incendiilor în spaţiile locative. Astăzi, salvatorii au mers în satul Măgdăceşti, din raionul Criuleni, relatează Mesager.
 • Guvernul respinge iniţiativa de interzicere a dublei cetăţenii în cazul unor funcţionari
  Guvernul a dat aviz negativ la propunerea legislativă privind formularea unei rezerve la Convenţia europeană cu privire la cetăţenie, înaintată de către deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan, în contextul examinării iniţiativei legislative ce prevede stabilirea restricţiei de deţinere a dublei cetăţenii de către unii funcţionari publici care au acces la secretul de stat. Potrivit deputatului socialist, nici într-un stat european persoanele care au acces la secretul de stat nu deţin dubla cetăţenie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Unimedia

Meduza