News Line

Adevărul Moldova

Interlic

Jurnal TV

 • CALM, apel la adresa UE și SUA
  Cazul primarului oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş, ar putea ajunge în atenția oficialilor europeni şi americani. Asta își propun reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova
 • Profesorii, din nou în stradă
  Profesorii au ieșit din nou în stradă. După ce ieri au protestat în faţa Parlamentului, astăzi, sute de pedagogi au scandat în fața Guvernului. Ei au cerut salarii mai mari și un trai decent.
 • Dosarul corupt din energetică
  Cetățenii moldoveni sunt furați în continuare prin intermediul facturilor pentru gaz și curentul electric. Şi în timp ce puterea se lăfăie în bani, oamenii simpli sunt nevoiți să suporte consecințele
 • Platforma DA, decret pentru Dodon
  Insistă ca miliardele furate din sistemul bancar să NU fie achitate de către cetățeni. Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au mers astăzi în fața Președinției pentru a-i înmâna șefului statului
 • Cealaltă Basarabie, premieră la Cabinet
  Începând de joia viitoare, în cadrul emisiunii "Cabinetul din Umbră" de la Jurnal TV va fi lansat proiectul "Cealaltă Basarabie". Acesta va începe de la ora 21:30.

PRO TV Chișinău

Publika TV

TRM

 • Ziua Unirii Basarabiei cu România, marcată printr-un şir de activităţi
  Emoţiile de acum 99 de ani, când la Chişinău se semna Unirea Basarabiei cu România, au fost retrăite la Chişinău. În timp ce liberalii au reconstituit Drumul Unirii din 1918, marşăluind de la monumentul lui Ştefan Cel Mare şi Sfânt până la edificiul producerii evenimentului istoric, membrii Asociaţiei Onoare Demnitate şi Patrie au întins un tricolor imens, ce a măsurat o sută de metri şi a fost purtat pe braţe de participanţi, relatează Mesager.
 • Lunar, cel puţin un moldovean este repatriat dintr-o ţară străină
  Aproape în fiecare lună, cel puţin un moldovean este repatriat dintr-o ţară străină. Este vorba de o persoană care a fost traficată în diferite scopuri sau un copil originar din Republica Moldova. Mai nou, din cauza sărăciei, mulţi moldoveni sunt ademeniţi cu promisiuni şi ajung să fie exploataţi prin muncă, la sute de km de casă, relatează Mesager.
 • Republica Moldova, codaşă la capitolul păduri
  De Ziua Pădurilor, ţara noastră nu prea a avut cu ce se lăuda. În situaţia în care, în statele europene pădurile acoperă aproape 45 la sută din suprafaţa continentului, în Republica Moldova suprafaţa împădurită a Republicii Moldova este puţin peste 10 la sută, de aceea am putea spune că practic ne lipsesc plămânii, relatează Mesager.
 • Un monument în memoria eroilor SMURD va fi edificat în luna iunie
  Au sfidat riscurile, chemaţi de simţul datoriei, iar pentru asta au plătit preţul suprem. Gestul lor nobil nu poate fi uitat, iar florile, lacrimile şi cuvintele de compasiune nu sunt în măsură să le răplătească jertfa. La un aproape un an de la cumplitul accident aviatic în care patru salvatori SMURD şi-au pierdut viaţa, lucrările de construcţie a unui monument în memoria acestora sunt pe ultima sută de metri. Acesta urmează să fie inaugurat în luna iunie, relatează Moldova 1.
 • Istoria apicultorului care a reuşit să-şi transforme afacerea într-un miracol medical
  Nu doar consumul mierii te ajută să fii sănătos, dar şi mirosul acesteia face minuni. Ideea este promovată de către un apicultor creativ din Sângerei, care, ghidat de practicile europene, a implementat unele idei acasă, relatează Mesager.

Unimedia