Sexul în publicitate

By | 30.04.2014

Sexualitatea a fost implicată în publicitate încă de la începuturile erei de publicitate. Ispitele sexuale folosite în publicitate sunt de multe feluri și consistă dintr-o gamă largă de elemente. Deseori sunt înrădăcinate în elemente vizuale, precum modele atractive, și pot descrie diferite grade de nuditate sau sugestivitate. De-a lungul ultimelor două decenii, utilizarea imaginilor sexuale din ce în ce mai explicite în publicitatea-print orientată spre consumator a devenit aproape banală.
Bună sau rea – sexualitatea e considerată unul din cele mai puternice instrumente ale marketingului și în special ale publicității. Și deci, când trebuie să creezi ceva – publicitate anume – și ești în pană de idei bune – mereu amintește-ți de o regulă generală: SEXUL VINDE.

Totuși, un studiu recent efectuat în Marea Britanie ne arată că circa 2/3 din femei consideră că publicitatea a mers prea departe în a folosi sexul pentru a vinde produse. Utilizarea imaginilor sexuale în publicitate a fost criticată la diferite etape și la diferite nivele. Conservatorii religioși deseori o consideră ca obscenă.

Pe de altă parte, există multe produse strâns legate de sex, de exemplu – prezervative, lenjerie, deci nu cred că există ceva în neregulă ca aceste companii să folosească sexualitatea pentru a-și promova produsele.

Acum hai să vedem colecția de imagini publicitare sexy, din păcate a trebuit să omit câteva cele mai explicite pentru că Google m-a ameninţat cu scoaterea din programul AdWords din cauza lor, respectiv acest articol a stat în draft aproape 2 ani, până astăzi întâmplător nu am dat de el 🙂

Schimbările

 

 

Strâmt vs larg

 

Recunoaşterea feţei

Efectul “Axe”

 

Durex – Extra larg

Gel Manix lubrifiant

Vodka Flirt

Căpşunica