TEDx Chişinău | Postcards from the future – 25 mai

By | 20.05.2013

TEDx Postcards from the future

După ce în septembrie anul trecut TEDx Chişinău a păşit spre următorul nivel, acum a venit timpul să tragem cu un ochi în viitor pentru a ne alimenta cu ideile care pot schimba lumea în prezent. Iar pentru a face acest lucru aveţi nevoie doar de un bilet la un nou event TEDx Chişinău – “Postcards from the future” din această sâmbătă, 25 mai.

Ca şi la “Next Level“-ul din septembrie, şi de această dată am aşteptări mai speciale faţă de unii din cei 16 speakeri, dat fiind faptul că numele lor spun multe publicului. Aceştia sunt:

Cei doi pot fi consideraţi headlineri ai acestui event, primul fiind un businessman de succes şi un fost prim-ministru cu idei reformatoare, iar celălalt, pe lângă actorie şi muzică are multe de spus şi pe blogul său, multe din articolele sale devenind virale în spaţiul cibernetic româno-moldovean.

Pe lângă discursurile celor doi headlineri, un interes mare pentru mine prezintă şi discursurile altor doi speakeri:

Raed Arafat, un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, care la 16 ani a emigrat în România pentru a studia medicina. În 1990 a început să pună bazele SMURD, un serviciu medical de intervenţie rapidă care a salvat vieţile multor români, iar în viitorul apropiat se preconizează o colaborare a SMURD-ului cu Ministerul Sănătăţii din Moldova, sau cel puţin aşa citisem eu anul trecut undeva printre ştiri. Raed Arafat este actualul ministru al sănătăţii din România.

Pe Tony Hawks îl ştim cu toţii după “Tenis cu moldovenii” care a rulat în cinematografele din ţară în 2012. Filmul, ca şi cartea  fiind bazat pe fapte reale şi întâmplate la noi în ţară sunt sigur că l-au făcut să se simtă şi el o bucată de moldovean, respectiv discursul său presupun că va fi unul destul de interesant pentru noi.

Chiar dacă numele celor 4 speakeri de mai sus sunt mai cunoscute pentru public, sunt sigur că vor fi şi alte speech-uri foarte interesante din partea celorlalţi speakeri:

Gazda evenimentului de această dată va fi arhicunoscutul Sandu Coica.

Toate detaliile legate de procurarea biletelor le puteţi găsi AICI.

Deci, ne vedem sâmbătă, 25 mai, la 9:00 la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” la un nou event marca TEDx Chişinău!