Degustare de bere germană de la Beer Club

By | 12.08.2012

Vineri seara am fost invitat la o degustare de bere germană. Eventul a fost organizat de către Beer Club în persoana lui Serghei Litra, cel care deja de ceva timp aduce în ţară bere bună, germană, şi vrea să creeze o cultură sănătoasă de consum al berii în Moldova.

Pentru început Serghei ne-a povestit în amănunte cum i-a venit ideea de business, şi cum a stabilit contactele cu fabricile de bere din Germania. După o mică introducere am trecut la procesul de degustare propriu-zis.

Am avut de degustat 10 feluri diferite de bere, de la cea nealcoolică până la cea tare de 8,2%. Serghei ne-a arătat cum să degustăm corect berea şi a povestit cu lux de amănunte despre fiecare tip de bere în parte, precum şi mai multe chestii interesante legate de bere şi nu numai.

Din cele 10 feluri  de bere degustate, am stabilit un Top-4 personal:

1. Schonramer Pils – cu o aromă amară dar care nu este amară şi la gust, o bere care poate fi băută mult 🙂

2. Aecht Ochlenferla Rauchbier – Marzen – o bere neobişnuită, cu o aromă de fum, merge perfect pentru carne la gratar, carne afumată, cârnăciori

3. Schneider Weisse Tap 2 Mein Kristall – o bere superbă cu o aromă de fructe, în special de banane, ar trebui să placă şi fetelor 🙂

4. (Number 1 pentru mine) Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus – o bere care împreunează toate cele 9 feluri de bere degustate până la ea, are un gust senzaţional. Cele 8,2% de alcool din ea nu se simt deloc, nici în timpul consumului, nici a doua zi 🙂

Preţul berii în magazine este de la 25 până la 65 de lei, la moment se poate găsi doar în la Nr.1 şi Fourchette, în curând se va putea găsi şi la Fidesco.

În baruri preţul berii variază între 35 şi 100 de lei per sticlă  (cea de 100 o puteţi găsi doar la Nobil Club, sunt 2 feluri de bere exclusiviste, care pot fi cumpărate doar acolo)

Am plecat cu cunoştinţe noi şi cu burta plină de bere bună, fapt pentru care mulţumesc organizatorilor eventului 😉

Despre degustare au mai scris:

Alexandru Lebedev , Alexandru Bordian şi  Andrei Haret